Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Suceveni născuți în 1918 medaliați de Cătălin Nechifor

Moment inedit în deliberativul județean Suceava. Trei suceveni născuţi în 1918 au primit medalii aniversare, care au fost confecţionate pentru marcarea a 95 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. Cei trei sînt Frăsina Pintilie, din Moişa-Boroaia, Maria Adomnicăi, din Hînţeşti, şi Vasile Tulbure, din Rădăşeni. Medaliile le-au fost oferite, astăzi, de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, în cadrul unei şedinţe festive.  La eveniment a fost prezent deputatul PNL , Alexandru Băișanu și alți invitați din adminsitrația locală dar și de la instituții . În judeţul Suceava mai sînt 73 de persoane care s-au născut în 1918 şi urmează să intre în posesia medaliilor aniversare. Astfel de medalii le vor fi înmînate şi cetăţenilor de onoare ai judeţului.

,, Sunt văduvă din 1991. mulțumesc lui Dumnezeu că sunt în viață. Este greu că am nevoie de medicamente, nu e atât de ușor la vârsta aceasta ,, a spus Frăsina Pintilie.

Chiar dacă proiectul privind marcarea zilei de 28 noiembrie nu a fost adoptat de cele două Camere ale Parlamentului, ziua Unirii Bucovinei cu România a fost marcată astăzi la Suceava printr-o serie de evenimente între care amintim: lansări de carte,simpozioane, acordarea de medalii unor oameni importanți ai județului ,depuneri de coroane la Monumentul Unirii ,spectacole folclorice și defilare cu torțe de la sediul Primăriei până în centrul Sucevei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*