Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

67 de suceveni stau în umbra celor 17 parlamentari

Cei 17 deputaţi şi senatori din judeţul Suceava şi-au angajat 67 de persoane la birourile parlamentare.

Recordul este deţinut de senatorul Mihai Neagu de la Partidul Conservator ( PC )  cu 6 colaboratori și deputatul PNL , Constantin Galan care are doi angajați și patru colaboratori.  Deputatul  PDL, Ioan Bălan are 5 angajați la cabinetul său parlamentar  în timp ce  senatorul PSD, Ovidiu Donțu are doi angajați și trei colaboratori.   Nici deputatul PNL, Radu  Surugiu nu s-a lăsat mai prejos ci are alături  un angajat și patru colaboratori.  Și senatoarea PP-DD, Steliana Miron se bazează pe sprijinul a patru colaboratori. Deputatul PSD, Eugen Bejinariu  are doi angajați și doi colaboratori. Ceilalți parlamentari se bazează pe sprijinul a câte 3 angajaţi şi colaboratori.  Cert este că dacă pe unii din cei angajați sau colaboratori ai aleșilor îi vedem la cabinete, ceilalți stau la distanță de ochii presei.

Numărul celor care figurează pe statele de plată ale aleşilor suceveni, cu menţiunea că prima cifră reprezintă numărul persoanelor cu contracte de muncă, iar cea secundă al persoanelor cu convenţii civile, ambele forme fiind încheiate pe perioade determinate. Mai trebuie adăugat că în Camera Deputaților,județul Suceava mai are încă doi deputați: Mircea Grosaru din partea minorității italiene și Ghervazer Longher din partea minorității polone.

 

SENAT

NECULAI BEREANU ( PSD ) – 1 / 2

STELIANA MIRON ( PPDD ) – 0 / 4

GHEORGHE FLUTUR ( PDL ) – 3 / 0

OVIDIU DONŢU ( PSD ) – 2 / 3

MIHAI NEAGU ( PC ) – 0 / 6

 

CAMERA DEPUTAŢILOR

ALEXANDRU BĂIŞANU ( PNL ) – 0 / 3

SANDA ARDELEANU ( PDL ) – 2 / 1

IOAN BĂLAN ( PDL ) – 5 / 0

GAVRIL MÂRZA ( PSD ) – 1 / 2

EUGEN URICEC ( PSD ) – 2 / 2

IOAN STAN ( PSD ) – 1 / 2

CONSTANTIN GALAN ( PNL ) – 2 / 4

OVIDIU IANE ( PSD ) – 0 / 4

EUGEN BEJENARIU ( PSD ) – 2 / 2

DUMITRU PARDĂU ( PNL ) – 1 / 2

CEZAR CIOATĂ ( PPDD ) – 2 / 1

RADU SURUGIU ( PNL ) – 1 / 4

 

Cuantumul sumelor pe care le folosesc senatorii şi deputaţii sunt stabilite prin hotărârea Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere, în funcţie de resursele bugetare, dar nu mai puţin de o indemnizaţie şi jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*