Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Ce idei mai au aleșii locali! Demersuri pentru declararea Casei de Cultură din Suceava monument istoric

În timp ce ani de zile s-a degradat sub ochii autorităților locale indiferent de anotimp iar iarna în interior este ca la poli, aleșii au gândit o strategie și anume aceea de a deveni monument istoric.  De parcă numărul monumentelor istorice care sunt o ruină nu este deja mare și mai lipsea unul. Primarul Ion Lungu a declarat că a solicitat Direcţiei de Cultură şi Culte a judeţului Suceava printr-o adresă clasarea în regim de urgenţă a Casei de Cultură în categoria monumentelor istorice. Asta la iniţiativa Ordinului Arhitecţilor din România. Lungu speră ca acest edificiu care acum se află în patrimoniul sindicatelor să ajungă la Primărie acolo unde, spune el, îi este locul.  Primarul a adus aminte că premierul Victor Ponta a promis la ultima şedinţă a Asociaţiei Municipiilor din România că va face tot posibilul ca toate casele de cultură să treacă la administraţiile locale.  Până atunci, a spus Lungu, primăria intenţionează să intre într-un parteneriat cu Casa de Cultură cu scopul de a stopa degradarea acesteia şi de a-i reda funcţiunile normale.

Acolo numai cultură nu se face. Vrem să găsim o bază legală şi să facem  o asociere cu Casa de Cultură şi să plătim noi o parte din cheltuielile de funcţionare. Vreau să salvăm Casa de Cultură ca să avem ce prelua la un moment dat”, a spus Lungu.

El a ţinut să precizeze că acţiunea sa nu este una populistă ci una realistă al cărei scop este salvarea Casei de Cultură.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*