Vineri 14 Iunie 2024, Actualizat acum 165 zile 12:00 am

FOTO! Cătălina Laura Culipei realeasă președinte al Organizației județene a Femeilor democrat liberale

Cu 103 voturi pentru și trei anulate din cele  106 valabil exprimate  la Consiliul de Coordonare al Organizației Județene de femei a PDL Suceava,consilierul județean Cătălina Laura Culipei  a fost reconfirmată  președinte al femeilor democrat liberale din județul Suceava . Vineri după amiază la Conacul Domnesc din Șcheia a avut loc ședința de alegeri în cadrul căreia au fost alese membrele Biroului Permanent Județean din cadrul acestei organizații.

De la eveniment nu au lipsit președintele de la nivel central al femeilor democrat-liberale, Cristina Trăilă,  liderul organizației județene a PDL,  senatorul Gheorghe Flutur, deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu și alți invitați. În cadrul reuniunii de alegeri a mai fost stabilit  14 vicepreședinți . Ramona Liana  Caba , manager Hotel Continental și Doina Mirela Todorese din Rădăuțim fiind alese ca  prim-vicepreședinți. Funcția de secretar general va fi deținută de Paula Codreanu , soția primarului din Pojorâta.

Dana Timiș și Elena Spoială au fost alese secretar generali adjuncți în cadrul OF-PDL Suceava. Biroul permanent Județean va mai avea  14 secretari executivi.  Trezorierul organizației va fi Georgiana Bilan iar președinte CEL Rusu Antonela. Ședina de alegeri a durat circa două ore și a fost foarte bine organizată. În cadru reuniunii femeilor democrat liberale ,majoritatea celor care au dorit să acceadă într-o funcție au ținut să ia cuvântul și să își spune intențiile de viitor.

 

Lucrările au fost deschise de Cătălina Laura Culipei,liderul organizației județene a femeilor din PDL care a prezentat raportul de activitate în care a vorbit despre implicarea reprezentantelor sexului frumos în viața socială și politică a județului. Culipei a spus că pentru următorul mandat își propune continuarea reprganizării structurilor organizațiilor OF-PDL prin consolidarea echipelor de la nivel local ,prin invitarea femeilor din toate categoriile social-profesioanle ,prin implicarea lor în toate activitățile organizației județene  și ale organizațiilor județene.

,, Ne vom implica în organizarea și desfășurarea campaniei pentru alegerile  europarlamentare și prezidențiale din 2014. Vom întări și dezvolta colaborarea cu societatea civilă și vom susține ca femeile să acceadă în funcții  în continuare în administrația locală ,județeană și națională,, a spus lidera organizației județene PDL.

 

Flutur : După 1 ianuarie, intrăm în linie dreaptă

 

Președintele Organizației Județene Suceava a PDL, senatorul Gheorghe Flutur a ținut să susțină că femeile delocrat liberale sunt susținute nu numai de organizația județeană ci și de cea națioanlă ,în acest sens transmițând cuvinte de salut din partea celor două organizații. Mai mult, domnia sa a subliniat că se  ocupă de reconstrucția Partidului Democrat Liberal și că acest partid a crescut în sondaje până la 20 la sută  și va crește în continuare ,fapt e arată nemulțumirea românilor și încrederea în PDL. Flutur a criticat Guvernul USL care s-a erodat foarte mult și nu respectă ceea ce a promis în campanie electorală.

PDL are observații săptămânal la fiecare act al Guvernului Ponta. Aproape nici nu trebuie să aștepți, că intuiești ce prostii vor sa faca. După 1 ianuarie, intrăm în linie dreaptă. Un partid cu alegeri făcute și  structuri interne omologate, guvern desemnat, ieșim la bătaie cu toate forțele. E o bătălie pe care trebuie să o ducem pentru că USL supără foarte multă lume. Nu mă așteptam la o erodare atât de mare. Multă lume regretă votul dat lui Ponta, Sistematic, USL dovedește că una a promis și alta se întâmplă acum. M-am gândit ce să facem? Ne pregătim să ajungem din nou la guvernare,dar pe ușa din față.Cine crede că se  ceartă Antonescu cu Ponta și venim noi, tuști acolo, se înșeală pentru că ar fi o greșeală. Trebuie să gândim să modernizăm România în continuare. Cred că vor fi campanii mult mai ușoare. Noi am lăsat ceva în urmă și se vede și se poate compara. Am pus Bucovina pe harta țării și a Europei. USL a dat-o jos. Asta mă sperie. Greu e sa faci un brand și ușor e să fii ignorat. Să plătești firmele de catering să îți facă reclamă? Târgul din aceasta toamnă din București nici nu s-a mai chemat Produs în Bucovina că venea de la mine și trebuie interzis, a spus Flutur.

La rândul său, deputatul  PDL de Suceava , prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu a declarat că partidul din care face a încurajat și promovat femeia.

PDL e singurul partid care a încurajat participarea femeilor la actul politic și administrativ. Noi femeile, prin forța noastră, credința în ce e bun, loialitatea, trebuie să convingem și să forțăm uși care încă nu s-au deschis, dar care se vor deschide în curând pentru femeia din România. Trebuie să fim conștiente de faptul că Societatea civila e un colaborator de excepție. Credeți că se poate începe reconstrucția PDL fără femei? Eu cred că nu! Vrem să construim în continuare o organizație modernă și să fim parte la momentele decisive ale partidului. E nevoie de fiecare dintre noi”, a spus parlamentarul democrat liberal.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*