Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Primarul din Udești: ,, Legea mi-a dat dreptate,,

Primarul comunei Udeşti, care a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că a plătit din bani publici produse cumpărate de la propria firmă, a fost găsit nevinovat. Magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins, luni, sesizarea ANI în cazul Săvel Viorel Botezatu, cu privire lat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă.

În octombrie 2010, ANI a sesizat Curtea de Apel Suceava privire la faptul că există „indicii referitoare la posibila săvârşire de către Botezatu Săvel Viorel, primar al Comunei Udeşti, a infracţiunii de conflict de interese, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a avizat plata unor servicii de protocol în valoare totală de 21.388,3 de lei către SC Udeşteana SRL, societate în cadrul căreia deţine calitatea de asociat unic, iar soţia acestuia, Botezatu Elena, exercită funcţia de administrator”.

Săvel Botezatu este primar la Udeşti din 17 iunie 2008, iar la SC Udeşteana SRL deţine calitatea de asociat unic din 1991.

Sentinţa Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, în termen de cinci zile de la comunicare. Savel Botezatu recunoaște că a cumpărat  produse de la firma la care este acționar, dar spune că totul s-a făcut legal, fără  încălcarea nici unei norme.

Primarul  spune că totul este o acțiune politică și de aceea instanțele i-au dat câștig de cauză.

,, Nu am făcut nimic ilegal ci am făcut achiziții  în cunoștiiță de cauză.  A fost o acțiune politică iar legea mi-a dat dreptate. Nu pot influența o instanță deci e clar că a fost o făcăutră politică,, a declarat, pentru SuceavaNews, edilul comunei.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Prefectul de Suceava, reclamat la Curtea Constituţională | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*