Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Au fost prinşi incendiatorii maşinii din Adâncata

Duminică, în continuarea cercetărilor efectuate de Poliţia municipiului Suceava, cu privire la sesizarea lui George P., de 26 ani din localitate, despre faptul că în noaptea sâmbătă, mai mulți tineri i-au  distrus autoturismul, au fost audiați  suspecții Alexandru A., de  18 ani și Gheorghiță A., de 20 ani, ambii din comuna Adâncata, care au recunoscut fapta comisă şi sunt de acord să suporte contravaloarea prejudiciului cauzat.

Celor 2 suspecți li s-a întocmit dosar penal, pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și ultraj contra bunelor moravuri.

Vineri, în jurul orei 20.30, agenţii Postului de poliție Siminicea, au fost sesizați despre faptul că la un autoturism care se afla pe un drum comunal de la ieșire din localitatea Grigorești, a izbucnit un incendiu.

A fost identificat un autoturism care ardea în zona motorului, incendiul propagându-se și spre habitaclu.

La fața locului s-a deplasat şi un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Suceava, care a stins incendiul, autoturismul arzând în proporție de 75 %, paguba fiind estimată la 3500 lei.

Acolo și-a făcut apariția  Cristian C., de 41 ani, din comuna Adâncata, care a declarat că autoturismul în cauză aparține fratelui său, Viorel C., din satul Grigorești.

La intrare în localitatea Grigorești, conducătorul auto, a observat că în spatele său, se află un microbuz, care se deplasa cu viteză, motiv pentru care a tras pe partea dreaptă, pentru a-i facilita trecerea. Microbuzul a trecut în fața autoturismului, a oprit, iar din acesta a coborât o persoană de sex bărbătesc care s-a apropiat amenințător către autoturismul în care se aflau cei doi motiv pentru care   s-au speriat, au părăsit autoturismul și au fugit de la fața locului.

Ulterior, după aproximativ 30 minute,  Cristian C. s-a întors la fața locului ocazie cu care a constatat că la autoturismul condus de el a izbucnit un incendiu.

Din verificările efectuate de poliţişti a fost identificat Ilie T., care a declarat că a condus anterior microbuzul în cauză, însă a precizat că nu a avut nici un conflict cu conducătorul autoturismului sau cu pasagerii acestuia și că nu a dat foc autoturismului în cauză.

Întrucât T. Ilie emana halenă alcoolică, a fost invitat la locul producerii incidentului pentru a fi testat cu aparatul etilotest.

T.Ilie s-a manifestat agresiv prin gesturi și verbal față de organele de poliție, motiv pentru care poliţiştii l-au încătușat și l-au condus la Spitalul Județean Suceava pentru a i se recolta probe biologice de sânge, însă acesta a refuzat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal față de T.Ilie, de 52 ani, din comuna Siminicea, pentru comiterea infracțiunilor de: „refuz de recoltare a probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, ,,distrugere”, „sfidarea organelor judiciare și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată în perioada de suspendare a dreptului de a conduce”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*