Sâmbătă 15 Iunie 2024, Actualizat acum 166 zile 12:00 am

Trei ani de închisoare pentru sechestrarea unei primărițe din Suceava

Bărrbatul , în vârstă  de 39 de ani, care a sechestrat-o pe primărița din comuna suceveană Voitinel a fost condamnat la trei ani de închisoare .  
Costică Niţu a fost găsit vinovat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie, în formă agravată.

Ancheta procurorilor a relevat faptul că, în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2009, în baza unei înţelegeri prealabile, Niţu Costică a asigurat transportul cu autoturismul propriu, până la locuinţa Mariei Pleşca din comuna Voitinel şi a asigurat paza, timp în care, mmoldoveanul Strateciuc Ivan, și ucrainenii Stelmakh Dmytro, Avstriievsky Ghenadii şi Melnyk Volodymyr,  au pătruns în locuinţa părţii vătămate şi, prin exercitarea unor acte de violenţă, au imobilizat-o, prin legarea la mâini şi la picioare, cu o sfoară şi au deposedat-o de suma de 4500 lei, un telefon mobil şi două sticle de vin. După comiterea faptei,  Niţu Costică a asigurat scăparea celorlalţi inculpaţi, transportându-i de la faţa locului cu acelaşi autoturism.

Primăriţa tîlhărită în propria casă nu mai stă o clipă singură în casă

 

De la data sechestrării , primarul comunei sucevene , Maria Pleşca, de 43 de ani,  nu mai rămîne singură în casă nicio clipă .Deşi au trecut cîțiva ani , edilul localităţii încă este şocată prin ce a trecut.   Cel mai mult îi e teamă cînd se întunecă fiindcă îi e groază ca nu cumva să fie din nou atacată.  Mai mult, noaptea  și soțul, polițist într-o comună apropiată , doarme cu pistolul sub perină.  Reamintim că în locuinţa Mariei Pleşca au pătruns în prima jumătate a lunii octombrie 2009 , având asupra lor cel puţin un pistol, patru indivizi  în locuinţa acesteia  au terorizat-o și sechestrat-o, de frică femeia spunându-le unde pot găsi banii aflaţi în casă. Au dispărut apoi imediat, cu un autoturism. După ce au scotocit prin toate ungherele locuinţei, hoţii au plecat cu mai multe bunuri şi bijuterii. Soţul Mariei Plesca este  şef de post în comuna Gălăneşti. Din păcate în noaptea în care s-a petrecut tâlhăria, soţul ei nu era acasă, de unde se înţelege clar că indivizii ştiau că bărbatul primăriţei era la muncă.

Potrivit anchetatorilor în noaptea cu pricina, pe la orele 23.45, patru persoane necunoscute, cu feţele acoperite cu cagule, au pătruns în locuinţa Mariei Pleşca, i-au pus o pernă pe faţă, iar după ce au lovit-o cu un pistol peste frunte,  i-au legat mâinile şi picioarele şi s-au dat la cotrobăit prin casă. Nu le-au fost pe plac aparaturile electronice, bijuteriile ori alte valori, dar şi-au însuţit suma de 4000 de lei pe care au găsit-o în casă şi două sticle cu vin. Dupa plecarea tâlharilor, Maria Pleşca  a reuşit să se dezlege şi a anunţat poliţia. La faţa locului a mers şi şeful poliţiei judeţene de atunci ,comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ. Au fost  instituite filtre în zonele limitrofe comunei Voitinel. În cele din urmă a fost  identificat atunci unul  dintre autori, Costică  Niţu,  de 39 ani din oraşul Vicovu de Sus. Tot atunci organele de ancheta au dispus şi ridicarea  autoturismului aparţinând lui  Niţă, în vederea efectuării cercetărilor, existand indicii atunci că maşina ar fi fost folosită la  comiterea jafului ceea ce s-a și dovedit ulterior.  Cel în cauză a fost reţinut şi arestat pentru 29 de zile ,fiind pus ulterior în libertate . El nu avea voie  să părăsească localitatea. Ulterior a fost arestat și condamnat. despre ceilalți patru inculpați . La mijlocul lunii martie 2011, Judecătoria Rădăuţi a admis propunerea Parchetului Rădăuţ pentru arestarea în lipsă a cetățenilor ucraineni Avstriievskyi Ghenadii Valentinovici, Stelmakh Dmytro Anatolievici şi Melnyk Volodymyr Petrovici.

Cei trei sunt cercetaţi împreună cu inculpaţii Costică Niţu şi moldoveanul Ivan Strateciuc, faţă de care s-a luat măsura arestării în lipsă în urmă cu mai mult timp, pentru tâlhărirea în octombrie 2009 a primarului PSD al comunei sucevene Voitinel, Maria Pleşca.

Maria Pleşca a fost victima unei tâlhării, ea fiind atacată, în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2009 în propria casă, de cinci persoane cu cagule pe faţă care au legat-o de mâini şi picioare şi au furat 4000 de lei.

Astfel, în jurul orei 23.45, patru persoane necunoscute, cu feţele acoperite cu cagule, au pătruns în locuinţa primarului din Voitinel i-au pus o pernă pe faţă, iar după ce au lovit-o cu un pistol peste frunte şi i-au legat mâinile şi picioarele, au furat 4.000 lei.

După plecarea tâlharilor femeia a reuşit să se dezlege şi a fost anunţată poliţia.

Revenind la tîlhărie, la acea dată partidele politice PSD şi PNL au aruncat vina pe PDL că s-ar afla în spatele acestui eveniment nefericit. Perioada care a trecut nu a făcut lumină în această tîlhărie cu atît mai grav cu cît tîlhăria a avut loc în casa unui poliţist iar soţia acestuia este și era primar.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*