Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Ziua Armatei marcată printr-un ceremonial militar și religios.Vezi foto!

La Suceava, Ziua Armatei Române a fost marcată, astăzi, printr-un ceremonial religios şi militar. Manifestările au avut loc în Cimitirul „Pacea”, la Monumentul Eroului Necunoscut. La acestea au participat oficialităţi locale, şefi de instituţii descentralizate şi reprezentanţi ai partidelor politice. În jurul monumentului au fost depuse coroane de flori, iar un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi la datorie în cele două războaie mondiale. 

Au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii, Consiliului Județean, Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Român de Informații ,Serviciul de Transmisiuni Speciale, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență,  Centrului Militar Județean , partidelor politice, ,unor școli, instituții deconcentrate, asociației veteranilor de război . Singurul oficial care a vorbit despre însemnătatea Zilei Armatei a fost comandantul Garnizoanei Suceava.

De asemenea, Fanfara Primăriei Suceava a intonat cîntecul „Treceţi batalioane române Carpaţii!”, în timp ce plutoane de la Jandarmerie, Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Cîmpulung Moldovenesc, Batalionul de Vînători de Munte din Vatra Dornei şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” au bătut pas de defilare.  Numărul sucevenilor simpli care au ținut să fie prezenți la eveniment a fost foarte mic iar doi membri PRM au ținut să poarte în piept bentițe tricolore.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*