Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Tineri din Neamţ arestaţi după ce au tâlhărit mai mulţi călugări din Suceava

Un grup infracțional  specializat în furturi şi tâlhării a fost destructurat de poliţişti, după documentarea activităţii infracţionale şi efectuarea a cinci percheziţii domiciliare.

Poliţiştii Postului de Poliţie Dorna Candrenilor au fost sesizaţi, în luna august, prin  112 de către o femeie, despre faptul că la Schitul 12 Apostoli a avut loc un scandal între călugări şi un grup de persoane. La faţa locului s-au deplasat doi lucrători de poliţie cu autospeciala din dotare, iar pe drumul forestier Valea Pântei s-au întâlnit cu un autoturism de culoare închisă ce cobora pe drumul către Schit. Poliţiştii au pus în mişcare semnalele luminoase, moment în care autoturismul s-a oprit, iar din el au fugit câţiva tineri care au intrat în pădure. Autoturismul a fost identificat şi indisponibilizat, în vederea cercetărilor.

În urma examinărilor criminalistice şi a datelor culese în cadrul activităţilor investigative, au rezultat indicii temeinice privind implicarea în activitatea infracţională a unui tânăr de 24 ani şi unul de 22 ani, ambii din muninipiul Piatra Neamţ.

Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit şi implicarea altor doi membri ai grupului în tentativa de tâlhărie din data de 31.08.2013, respectiv a unui bărbat de 27 de ani din comuna Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ şi unul de 29 de ani, din munipiul Piatra Neamţ.

Având în vedere materialul probator în cauză, au fost solicitate de către Poliţia Municipiului Vatra Dornei efectuarea de percheziţii domiciliare la cei patru suspecţi, iar în urma demersurilor efectuate de Parchetul Vatra Dornei, au fost obţinute autorizaţii de efectuare a 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Neamţ.

În data de 22 octombrie, poliţiştii suceveni au pus în executare autorizaţiile de percheziţie. Pentru efectuarea percheziţiilor s-au deplasat 10 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei şi Secţia 15 de Poliţie Rurală, împreună cu 5 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava şi 10 luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, care au fost sprijiniţi la faţa locului şi de lucrători ai IPJ Neamţ, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi SAS Neamţ.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate bunuri, valori şi înscrisuri de la domiciliile învinuiţilor: 10 telefoane mobile, 1200 Euro, 14.782 lei, facturi achiziţii bunuri, 15 stik-uri, memory card-uri, cartele sim, 1 pistol neletal cu gaze, 3 cutii cu cartuşe şi alte bunuri electronice şi scule.

Tot cu această ocazie, s-a efectuat controlul a trei autoturisme aparţinând învinuiţilor. Bunurile menţionate au fost ridicate în vederea efectuării cercetărilor, cei în cauză fiind bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie pe raza judeţului Neamţ în perioada mai – octombrie 2013.

Se va proceda la audierea celor 4 învinuiţi privind faptele de violare de domiciliu şi tentativă de tâlhărie, comise în dauna călugărilor de la Schitul 12 Apostoli, urmând ca aceştia să fie reţinuţi pe o perioadă de 24 ore  şi să fie prezentaţi ulterior cu propunere de arestare preventivă, instanţei competente.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*