Vineri 22 Noiembrie 2024, Actualizat acum 326 zile 12:00 am

Proiect transfrontalier al CJ Suceava cu Ucraina

Astăzi la Consiliul Județean Suceava a fost semnat proiectul ,,Turism Transfrontalier de Siguranță în Munții Bucovinei,, având ca parteneri administrația județeană din Suceava și regiunea Cernăuți.   Partea romana a fost reprezentată de Marcela Slușarciuc, director  executiv al Biroului de  cooperare transfrontalieră Suceava și șeful Consiliului Județean , Cătălin Ion Nechifor .

Proiectul a fost promovat la finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 pe Măsura 1.1 ,,Îmbunătățirea productivității și competitivității zonelor urbane și rurale ale regiunii prin cooperarea transfrontalieră,, Obiectivul general este dezvoltarea durabilă a sectorului turistic de ambele părți ale frontierei romano-ucrainene.

Președintele Consiliului Județean Suceava , Cătălin Nechifor a declarat că acest proiect la care s-a lucrat foarte mult este foarte important și  speră  să aibă impactul dorit.,,  Ne-am gândit  să ținem legătura cu o zonă mai puțin tratată  ,  îmbunătățirea traseelor turistice din zona de frontieră crearea și promovarea unui produs turistic în rândul iubitorilor de turism activ . Sunt sigur că vor constitui un ajutor pentru cei care vor să descopere o zonă absolut interesanta din zona montană de frontieră. Vrem să instruim 30 de persoane din Salvamont pentru a asigura ghidarea și  ajutorul turiștilor”, a spus Nechifor. La rândul său, Marcela Slușarciuc a subliniat că că speră într-o colaborare cu partea ucraineană și că relațiile și proiectele nu se vor opri aici ci vor urma și alte etape.  “Cred că partenerii din Suceava și Ucraina ar trebui să aibă deja un pachet de proiecte deja pregătit pentru noua sesiune de finanțare”, a spus directorul executiv. În cadrul aceluiași proiect vor fi promovate traseele turistice transfrontaliere din Suceava și Cernăuți prin intermediul a 10.000 de hărți care urmează să fie editate în limbile engleză,română și ucraineană. De asemenea, vor fi create patru trasee turistice care vor fi marcate cu vopsea roșie și albă pe arbori și stânci, vor fi instalate 7 panouri ,300 de indicatoare și 100 de stâlpi de susținere, se va amenaja și un popas turistic. Trebuie amintit și faptul că vor fi achiziționate 20 de GPS pentru orientare în teren și recuperare rătăiți  , 20 de biciclete, 1 mijloc de transport auto.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*