Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Festival de Film și Diaporamă ,,Toamnă la Voroneț,, la Gura Humorului

Începând de vineri, 25 octombrie, se desfășoară la Gura Humorului, Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ”, ajuns iată, la vârsta maturității, un eveniment internațional.

Festivalul este organizat în acest an de Primăria oraşului Gura Humorului , Casa de Cultură şi Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Centrul Cultural Bucovina, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava şi Tipografia Terra Design și va fi găzduit de Casa de Cultură din Gura  Humorului. Obiectivul modernizat și reutilat modern tocmai a trecut ultimele probe tehnice în săptămâna trecută și găzduiește de astăzi, Caravana Filmului Românesc.

Manifestările debutează vineri, la ora 11:00, cu vernisajul Salonului Internaţional de Artă Fotografică, moment care semnifică deschiderea oficială a Festivalului. În aceeași zi, de la ora 12:00, Ing. Mircea Albu va prezenta Gala Festivalului Internaţional de Diaporame Digitale AUDIA 2013 Cluj-Napoca, iar între orele 15:00 – 18:00 se va desfășura prima sesiune de prezentare a filmelor care participă la concurs. Ziua se va încheia, într-o îngemănare inspirată de evenimente culturale, cu o proiecție extraordinară a filmului „Campioana”, avându-i ca invitaţi de onoare pe Elisabeta Bostan, Mircea Diaconu, Izabela Moldovan şi Laurenţiu Damian, moment ce constituie și încheierea Caravanei Filmului Românesc.

Sâmbătă, 26 octombrie, vor avea loc două runde de proiecţii de filme în concurs (orele 10.00-13.00 şi 15.00-18.00), după care, la ora 19.00, este programată proiecţia eveniment a filmului „Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism” (regia Corneliu Porumboiu). Seara se va încheia cu un concert „Folk pe pâine, la o cană cu vin…” care se bucură de participarea lui Marius Matache, unul din bloggerii oficiali ai Festivalului.

Duminică, 27 octombrie de la 11:00 va avea loc recitalul susţinut de Cvartetul „Lira” al profesorilor de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, urmat de festivitatea de decernare a premiilor şi de Gala Festivalului Toamnă la Voroneț-XXXIII.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*