Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Şeful IPJ Suceava trimis în judecată de DNA, înlocuit cu un ofiţer acuzat de fals în declaraţii

Comisarul şef Ioan Crap

Comisarul şef Ioan Crap

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Suceava, comisarul şef  Nicuşor Todiruţ, a fost înlocuit în funcţie cu un ofiţer acuzat de fals în declaraţii, comisarul şef Ioan Crap, adjunctul lui Todiruţ.

Începând de miercuri, printr-un ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, la conducerea IPJ Suceava a fost împuternicit pentru o perioadă de şase luni comisarul şef Ioan Iulian Crap, fostul adjunct al lui Todiruţ.

Crap a mai ocupat funcţiile de şef al secţiilor de poliţie municipală Rădăuţi, Fălticeni şi Suceava, fiind numit adjunct al şefului IPJ în iulie 2010.

În decembrie 2009,Agenţia Naţională de Integritate a publicat un comunicat de presă în care informa că a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava „în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către domnul Crap Iulian Ioan, comisar şef în cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, a infracţiunii de fals în declaraţii”. Potrivit ANI, datele înscrise în declaraţiile de avere depuse de Ioan Crap în anii 2005, 2007 şi 2008 „sunt incomplete şi inexacte”. Mai exact, comisarul şef Ioan Crap nu şi-ar fi declarat un autoturism Volswagen Passat şi mai multe suprafeţe de teren pe care le deţine în judeţele Suceava şi Botoşani. În urma sesizării ANI, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au făcut cercetări şi s-au pronunţat în dosar cu soluţia neînceperii urmării penale. Şeful IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a fost suspendat din funcţie şi pus la dispoziţia conducerii IGPR după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. El este acuzat că în anul 2006 a prejudiciat bugetul Ministerului de Interne cu 5,86 milioane de lei cumpărând la suprapreţ o clădire în care acum funcţionează Poliţia municipiului Suceava. Deşi avea alocaţi 2,5 milioane de lei, iar clădirea a fost evaluată la şase milioane de lei, IPJ Suceava a plătit 11,9 milioane de lei pentru a cumpăra fostul sediu administrativ al fabricii de tricotaj Zimbru.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*