Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Accident aviatic la Suceava

Un avion ultrauşor s-a prăbuşit la Suceava, în apropierea aeroportului. Accidentul a avut loc, marţi,  în jurul orei 16:50. Un martor care a observat prăbusirea avionului a sunat la 112, iar în scurt timp mai multe echipaje ale poliţiei şi pompierilor au ajuns la faţa locului.

Pilotul de 51 de ani are brevet de aproape 2 ani de zile, timp în care a acumulat 150 de ore de zbor.
Marţi, acestuia i s-a oprit motorul  în aer. Se afla la circa 250 de metri faţă de sol, altitudine insuficientă pentru a putea plana până pe pista aeroclubului, motiv pentru care a decis să aterizeze pe un imaş din apropiere. A venit cu vânt puternic din spate, iar când a atins solul s-a lovit violent de denivelările de pe câmp. După câţiva metri aeronava s-a răstunat cu roţile în sus. Din fericire pilotul a ieşit singur din carlingă, fără să fi suferit răni grave.

În timp ce efectuam ture de pistă, la al treilea  tur de pistă la virajul 2 mi s-a oprit motorul în zbor. Am încercat să-l repornesc, nu am reuşit să-l repornesc şi am luat decizia să aterizez forţat pe pajiştea care o vedeţi“, a declarat Ovidiu Costan, pilotul aeronavei.

În acest caz s-a deschis o anchetă pentru stabilirea exactă a cauzelor care au dus la acest incident.

Aparatul ultra uşor este de producţie italiană şi valorează aproape 60.000 de euro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*