Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Copii lăsaţi în grija unei educatoare alcoolice

Situaţie inadmisibilă în municipiul Rădăuţi! Mai mulţi copii cu vârste de trei ani erau lăsaţi în grija unei educatoare care venea beată la grădiniţă.
Liliana Olinici este educatoare la Grădiniţa „Micul Prinţ”. Ea predă de 20 de ani la grădiniţa respectivă, însă de multe ori avea grijă de cei mici sub influenţa băuturilor alcoolice.

Femeia a avut o mulţime de reclamaţii şi abateri, în ultimii ani, însă nu a fost niciodată sancţionată. Acum părintii copiilor din grupă refuză să-şi lase micuţii pe mâna ei. Culmea este că până şi directoarea grădiniţei, Agapia Cotor, spune că a suprins-o „mirosind a alcool şi clătinându-se”, dar tot nu s-au luat măsuri.

Dumneaei a refuzat testarea cu alcooltestul sau recoltarea de probe biologice. Am încercat, dar a refuzat. Fără probe, nu se poate dispune sancţionarea disciplinară a educatoarei“, a precizat Agapia Cotor, pentru monitorulsv.ro.

Părinţii au depus plângeri şi la Inspectoratul Şcolar.

Eu personal, anul trecut, am văzut-o băută. Nu putea vorbi, abia se ţinea pe picioare. Cei de la grădiniţă au văzut-o în acea stare de mai multe ori. Copiii sunt în pericol, pentru că ea nu poate să-i supravegheze“, a spus Mircea Sfirnaciuc, preşedintele comitetului de părinţi.

Liliana Olinici a intrat, acum, în concediu medical şi s-a internat în spital. Între timp, o comisie de disciplină a deschis, totuşi, o anchetă în acest caz.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*