Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Carne de mici retrasă de la comercializare la Suceava din cauza alertei infestării cu Salmonella

25 de kilograme de carne de mici au fost retrase de la comercializare de inspectorii sanitar veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din Suceava. Întreaga cantitate a fost descoperită în două din cele trei magazine Kaufland din judeţ.
În urma alertei privind un lot de mici cu carne de pasăre infestată cu salmonella, autorităţile sanitar-veterinare sucevene au verificat cele trei magazine Kaufland din judeţ şi au constatat că produse din lotul respectiv au fost trimise magazinelor din Fălticeni şi Rădăuţi. Din magazinul din Fălticeni au fost retrase de la comercializare16 caserole cu mici din carne de pasăre de câte un kilogram, iar din cel din Rădăuţi au fost ridicate nouă caserole.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), carnea de mici infestată cu salmonella a fost produsă de o unitate de procesare din judeţul Neamţ şi a fost depistată în urma unui control din 30 mai, când au fost prelevate de la un depozit de produse congelate cinci probe din carne preparată pentru mici, produsă de o unitate de procesare a cărnii din Neamţ.

În urma analizelor efectuate în laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, în 7 iunie, s-a depistat prezenţa Salmonella spp.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*