Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Atenţie la ce cumpăraţi! Produse pascale şi de post expirate, scoase la vânzare la Suceava

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Suceava au dat amenzi de 61.000 de lei mai multor comercianţi de produse pascale şi de post după ce au efectuat o serie de controale şi au descoperit mai multe nereguli.

Potrivit comisarului şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Vasile Latiş, inspectorii suceveni au controlat 45 de agenţi economici care comercializează produse alimentare specifice sărbătorilor pascale şi alţi 43 care comercializează produse de post, verificându-se, printre altele, dacă sunt respectate prevederilor legale, conformitatea şi modul de etichetare a produselor.

În urma verificărilor, la 13,6 tone de produse alimentare specifice sărbătorilor pascale, din care la 1,28 tone s-au constatat abateri. Acestea fie erau expirate, fie nu aveau preţul afişat sau erau reetichetate cu o greutate mai mare decât cea înscrisă de producător şi nu aveau etichete în limba română.

La 38 din cei 45 de agenţi economici controlaţi au fost depistate abateri, fiind date amenzi în valoare totală de 28.400 de lei şi fiind oprite de la comercializare produse în valoare 1.694 de lei. De asemenea, au mai fost verificaţi şi 43 de societăţi care comercializează produse de post, fiind date amenzi în valoare de 25.800 de lei şi oprite de la comercializare 181 de kilograme de produse în valoare de 4.511 lei.

Şi la societăţile care comercializează peşte s-au efectuat controale, în urma cărora s-au dat amenzi în valoare de 7.600 de lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*