Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Elevii unui liceu din Rădăuţi, duşi la Penitenciarul Botoşani

La nivel national săptămâna 1- penitenciarul-botosani5 aprilie 2013 este dedicată derulării programului “Să ştii mai multe, să fii mai bun”. În această perioadă, specialiştii Penitenciarului Botoşani, în parteneriat cu licee din Botoşani şi Rădăuţi Suceava, vor desfăşura activităţi de prevenire a comportamentelor deviante şi de dezvoltare a simţului civic.

În ultimii ani numărul actelor de violenţă în rândul elevilor a crescut şi educaţia pentru prevenirea formelor de violentă, sub toate formele ei, reprezintă o componentă esenţială a politicii educaţionale actuale.

În acest context, instituţiile de învăţământ din judeţ şi nu numai au subscris acestui tip activităţii, un număr de 100 elevi ai Colegiului Tehnic“Gheorghe Asachi” Botoşani şi ai Colegiului „Andronic Motrescu” Rădăuţi urmând să participe în cadrul acestor demersuri desfăşurate la nivelul Penitenciarului Botoşani.

Scopul activităţilor constă, în principal, în prevenţia comportamentelor deviante în rândul tinerilor elevi, transmiterea importanţei alegerilor şi a simţului răspunderii atribuit acestora, precum şi diseminarea informaţiilor privitoare la consecinţele faptelor antisociale şi importanţa deciziilor responsabile în conturarea viitorului adolescenţilor.

Programul “Să ştii mai multe, să fii mai bun” se adresează deopotrivă şi persoanelor private de libertate care umează cursurile şcolare ale Liceului Tehnologic Special “Sfântul Stelian” Botoşani, un număr de 40 de elevi urmând să participe la o serie de activităţi pregătite cu mare migală de către cadrele unităţii de învăţământ, după următorul program:

–  01.04.2013: vizionare film “Eu când vreau să fluier, fluier!” şi atelier de decoraţiuni din material reciclabile

–  02.04.2013: vizită la biblioteca şi capela unităţii

–  03.04.2013: întrecere sportivă “Şahul – sportul minţii” şi vizită la atelierul de pictură a unităţii “Frumuseţea artei”

–  04.04.2013: atelier de lucru “Educaţia pentru sănătate – Stop drogurilor” şi odezbatere “Munca la negru şi munca în legalitate”

–  05.04.2013: audiţii muzicale “Portativul veseliei”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*