Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Bursa locurilor de muncă de la Suceava, luată cu asalt de şomeri

A fost o îngrămădeală de nedescris, vineri, la Bursa locurilor de muncă din Suceava, organizată de o firmă privată în holul Casei de Cultură.
Mii de suceveni i-au luat cu asalt pe agenţii economici în speranţa că îşi vor găsi de muncă. Dintre cele 150 de locuri de muncă oferite de agenţii economici, cele mai multe erau de ajutor bucătar, şofer, coafor, frizer, tâmplar, instalator, contabil, ospătar, informatician, inginer proiectant – sisteme securitate, tehnician instalare sisteme de securitate, tehnician silvic, fierar betonist, asfaltator, brutar, cofetar, lăcătuş mecanic, promoter, gestionar medic specialist etc.

Cei mai mulţi dintre cei prezenţi, însă, fiind tineri şi persoane cu vârste peste 45 de ani, nu au fost angajaţi.

 „În linii mari, dacă ar fi să descriem oamenii care au venit, sunt de două categorii: cei de peste 45 de ani, dar şi foarte mulţi tineri. Oferta firmelor pică de obicei între aceste două categorii, agenţii economici doresc persoane cu experienţă, dar care să fie şi cât mai tinere şi să ştie să lucreze la calculator”, a declarat managerul proiectului, Marius Vatavu.

Bursa locurilor de muncă a fost organizată de firma Ethos SRL, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava. Bursa a reprezentat finalul proiectului „Formarea profesională pentru dezvoltarea resurselor umane din mediul rural, în judeţul Suceava”, al SC Ethos SRL.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*