Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Zeci de meşteri populari au încondeiat ouă la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocănesti, judeţul Suceava, a strâns, la evenimentul care a avut loc sâmbătă şi duminică, peste 100 de meşteri populari din mai multe judeţe ale ţării.  
Meşterii au venit să îşi prezinte cele mai frumoase creaţii, transformate în mici opere de artă. Pe lângă tradiţionalele ouă de găină încondeiate, participanţii pot găsi la acest târg şi ouă de vrabie, gâscă sau struţ încondeiate cu motive tradiţionale din fiecare zonă etnografică reprezentată.

Motivele şi modele care apar pe fiecare dintre ouă  au o simbolistică aparte : crucea pascală, calea rătăcită, creasta cocoșului, coarnele de berbec sau grebla, dar şi motive florale de pe costumul popular.

Organizatorii au iniţiat un concurs de încodeiere a ouălor între elevi din mai multe judeţe cum ar fi Olt, Brăila, Braşov, Botoşani, Cluj şi Suceava. De la eveniment nu au lipsit concertele religioase, vernisajele de artă plastică şi lansările de carte.

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate se desfăşoară pe parcursul a două zile şi deschide şi în acest an Programul turistic “Paştele în Bucovina”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*