Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Bărbat cercetat penal după ce câinele său a intrat în curtea vecinului şi l-a muşcat

Un bărbat din comuna suceveană Şcheia este cercetat penal pentru că nu şi-a supravegheat câinii care au sărit în curtea vecinului, iar unul dintre animale l-a atacat pe vecin muşcându-l de umărul stâng.

Poliţiştii au stabilit că un bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna suceveană Şcheia, care a ieşit, miercuri, din casă, l-a văzut în curte pe unul dintre cei doi câini ai vecinului său. Fără să-l provoace, câinele l-a atacat, a sărit pe el şi l-a muşcat de umărul stâng.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale, stabilindu-se diagnosticul de “plagă muşcată umăr stâng”.

Vecinul acestuia, în vârstă de 39 de ani, este înregistrat în evidenţele Poliţiei comunaleȘcheia cu doi câini din rasa “Ciobănesc caucazian”, ce fac parte din categoria a doua a câinilor periculoşi.

În urma verificărilor s-a stabilit că proprietarul câinilor i-a scos din ţarc, lăsându-i liberi să alerge în curte fără să-i supravegheze, dar cei doi câini au sărit peste gardul despărţitor dintre cele două proprietăţi atacându-l pe vecin.

Proprietarul câinilor nu a fost găsit la domiciliul pentru a fi audiat, în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru “neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*