Luni 27 Mai 2024, Actualizat acum 147 zile 12:00 am

Fostul şef al Poliţiei Suceava, audiat la DNA

Ioan Nicusor TodirutFostul şef al Poliţiei Judeţene Suceava Ioan Nicuşor Todiruţ, actual şef al Poliţiei Călăraşi, a fost audiat, luni, la DNA Suceava, în dosarul privind achiziţionarea, în 2006, a clădirii în care funcţionează acum Poliţia Municipală Suceava şi pentru care s-ar fi plătit un preţ de câteva ori mai mare
Potrivit unor surse judiciare, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a venit la sediul DNA Suceava însoţit de avocat şi a răspuns întrebărilor procurorilor în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Clădirea respectivă, fost sediu administrativ al fabricii de tricotaje Zimbru, a fost achiziţionată de Poliţia JudeţeanăSuceava în 2006 de la o firmă suceveană, cu suma de 11,6 milioane de lei, în condiţiile în care aceasta fusese evaluată în acelaşi an la 4 milioane de lei.
În acest caz, pe lângă fostul şef al IPJ Suceava Ioan Nicuşor Todiruţ sunt cercetaţi şi şeful serviciului de logistică al Poliţiei Judeţene, comisar-şef Alexa Teodorovici şi proprietarul firmei care a vândut respectiva clădire, Costel Bujorean.
DNA Suceava a deschis un dosar în acest caz din anul 2009 şi a început cercetările pentru abuz în serviciu faţă de Ioan Nicuşor Todiruţ.
În mai 2012, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a fost mutat şef al Poliţiei Judeţene Călăraşi, în locul său fiind numit comisarul-şef Marcian Colman.
De asemenea, Todiruţ, care conduce în continuare Poliţia Judeţeană Călăraşi, este cercetat prealabil lupă ce, la începutul lunii ianuarie, inspectoratul condus de acesta a făcut obiectul unui control tematic dispus de şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.
Conform unor surse din Poliţie, o comisie formată din ofiţeri ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a stabilit că Ioan Nicuşor Todiruţ se face vinovat de management defectuos.
Potrivit surselor citate, la începutul acestei luni Todiruţ ar fi încercat să se întoarcă la conducerea IPJ Suceava, însă demersul său a fost blocat de şeful Poliţiei Române, chestorul şef Petre Tobă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*