Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Ordinul de clasificare a universităţilor din România, anulat! Universităţii din Suceava i-a fost admisă acţiunea în instanţă

Curtea de Apel Suceava a admis acţiunea Universităţii Suceava  şi anulează ordinul de clasificare a universităţilor din România şi pe cel privind metodologia de alocarea fondurilor pentru anul 2012.

Universitatea din Suceava a dat, în premieră, în judecată Ministerul Educaţiei după ce aceasta a fost inclusă în cea mai prost finanţată categorie în urma împărţirii pe categorii , în 2011, a universităţilor din România de către Daniel Funeriu: universităţi axate pe educaţie.

În urma procesului s-a demonstrat că Ministerul a minţit atunci când a afirmat că Asociaţia Universităţilor Europene a făcut clasificarea din România. În 2012, pe baza informaţiilor obţinute în urma procesului anterior, Universitatea Ştefan cel Mare a intentat un nou proces Ministerului Educaţiei pentru anularea ordinului de clasificare, anularea metodologiei de alocare a fondurilor şi plata sumei de 4 milioane de lei care ar fi însemnat banii pierduţi de USV din cauza clasificării dezavantajoase.
În şedinţa din 27 februarie 2013, Curtea de Apel Suceava a admis acţiunea USV. Ministerul mai are o cale de atac în următoarele 15 zile, iar dacă va depune recurs, acesta se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*