Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Vești bune! Ministerul Sănătății a alocat bani pentru aparatură medicală de screening auditiv la copii, pentru toate spitalele sucevene

Foto: eHealth Romania

Ministerul Sanatatii a aprobat includerea in Programul de Screening Auditiv la nou-nascuti pentru anul 2018, pe langa Spitalul Judetean Sf. Ioan cel Nou Suceava a spitalelor: Municipal Radauti, Municipal Falticeni, Orasenesc Gura Humorului, Municipal Vatra Dornei si Municipal Campulung Moldovenesc, potrivit directorului DSP Suceava, Cătălina Zorescu.

Pentru buna derulare a acestui program, Ministerul Sanatatii a aprobat alocarea de fonduri pentru aparatura medicala, respectiv echipament de screening auditiv prin otoemisiuni, in valoare totala de 90 mii lei.

Aparatura va fi achizitionata pana la sfarsitul anului 2018 de catre unitatile sanitare, astfel:  Spitalul Judetean Sf. Ioan cel NouSuceava-2 buc, Spitalul Municipal Sf. Doctori Cosma si Damian Radauti-2 buc, Spitalul Municipal Falticeni-1buc., Spitalul Orasenesc Gura Humorului-1 buc., Spitalul Municipal Vatra Dornei-1 buc, Spitalul Municipal Campulung Moldovenesc-3 buc.

In cadrul Programului de Screening Auditiv la nou –nascuti au fost investigati de la inceputul anului si pana acum un numar de 1752 de nou-nascuti in cadrul Maternitatii SJU.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*