Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Garda de Mediu Suceava a suspendat activitatea a patru agenți economici

Comisarii de la Garda de Mediu Suceava au dispus, de la începutul acestui an, suspendarea activității a patru agenți economici, în urma unor controale efectuate, iar într-un cazu au sesizat organele de cercetare penală.

like facebook, suceava, news, stiriÎn primele șase luni ale lui 2018, comisarii au împărțit 43 de amenzi în valoare de 446.600 de lei, 64 de avertismente, și au făcut o confiscare de bunuri. Inspecțiile au vizat  investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra factorilor de mediu.

Dintre cele 129 de inspecţii planificate, 65 au fost în domeniul poluării industriale, 64 în biosecuritate şi arii naturale protejate, iar în total, 424 de controale au fost făcute neplanificate, unele dintre acestea  în baza sesizărilor și petițiilor primite pe adresa instituţiei, iar altele ca urmare a autosesizării comisarilor de mediu.

De asemenea, 160 de acțiuni de control au fost dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu și de Autoritatea Centrală pentru Protecția Mediului, 6 s-au axat pe verificarea respectării condițiilor impuse prin actele de reglementare, iar 4 au vizat evidențierea modului în care măsurilor dispuse anterior au fost duse la îndeplinire.

Totodată, au fost efectuate controale în domeniile substanţelor periculoase, emisiilor industriale şi emisiilor de compuşi organici volatili și au vizat starea de salubritate a localităţilor, a depozitele de deşeuri menajere, instalaţiile de incinerare, staţiile de epurare şi exploatările forestiere.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*