Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Un tânăr din Suceava, șef de promoție la Academia de Poliție „A.I. Cuza”. Calcă pe urmele tatălui și a fratelui său, ambii pompieri

Un tânăr din județul Suceava este șef de promoție la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Este vorba despre Alin Mucea, care a urmat cursurile Facultăţii de Pompieri, obținând media 10.

Tânărul sublocotenent, originar din Dornești, a îmbrăţişat cariera de pompier, urmând exemplul tatălui şi al fratelui său, care sunt pompieri în Rădăuţi, judeţul Suceava.

Absolvenții Academiei de Poliție au fost felicitați, sâmbătă, de ministrul de Interne, Carmen Dan.

like facebook, suceava, news, stiriMisiunea pe care v-ați ales-o înseamnă să fii în permanență alături de oameni și de comunități. Cetățenii noștri trebuie protejați de amenințările clasice cum ar fi criminalitatea – în toate formele ei de manifestare, migrația ilegală, terorismul sau situațiile de urgență. În fața acestor provocări trebuie să rămâneți imparțiali și echidistanți, să respectați statutul profesional pentru că sunteți în slujba Legii!”, a spus ministrul afacerilor interne în timpul ceremoniei de absolvire a celor aproximativ 500 de tineri care încheiat cursurile Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

La ceremonie au participat familiile absolvenților, conducerea Academiei de Poliție și corpul profesoral, precum și reprezentanți ai structurilor din sistemul de ordine publică și siguranță națională.

Cei mai mulți absolvenți sunt de la Facultatea de Poliție, cursuri de zi – 244, de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative – 110 și de la Facultatea de Poliție de Frontieră – 60, care au primit gradul profesional de subinspector de poliție. 50 de tineri au absolvit Facultatea de Jandarmi, iar 33 au terminat Facultatea de Pompieri, primind gradul de sublocotenent. Alți 17 tineri au absolvit Facultatea de Arhivistică.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*