Miercuri 20 Februarie 2019, Actualizat acum 50 zile 12:00 am

 

FOTO Locul în care au fost găsite trupurile neînsuflețite ale surorilor înecate în râul Moldova. Vezi avertismentul pompierilor!

Locul in care au fost gasit trupurile celor doua surori. In acea zona sunt gropi foarte adanci, de peste doi metri

Locul in care au fost gasit trupurile celor doua surori. In acea zona sunt gropi foarte adanci, de peste doi metri

Două surori și-au pierdut viața, joi, după ce au mers la scăldat în râul Moldova. Acestea au fost găsite de pompieri și aduse la suprafață, dar din păcate nu au putut fi readuse la viață.

Reprezentanții ISU Suceava atrag atenția tuturor cetățenilor să respecte regulile privind scăldatul:
like facebook, suceava, news, stiri
Pentru că orice clipă de neatenţie poate costa o viaţă, readucem la cunoştinţa populaţiei câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, cu scopul de a evita tragedii.
În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate pentru acest lucru. Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare. Evitaţi înotul solitar, fără să aveţi alte persoane prin apropiere care v-ar putea ajuta în caz de pericol.
De asemenea, evitaţi scăldatul în lacuri, râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, crengi sau trunchiuri de copaci.
Este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte. 
Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare şi nu recurgeţi la acte de teribilism, prin plonjarea de pe poduri sau alte elemente de construcţii.
Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă şi în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri.
Nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente.
loading...

Loading...

Lăsați un comentariu

*