Miercuri 20 Februarie 2019, Actualizat acum 50 zile 12:00 am

 

30 de angajatori amendați de inspectorii de muncă suceveni. Ce probleme au găsit

În perioada 01–30.06.2018, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava  au efectuat 310 controale, din care 236 în domeniul relaţiilor de muncă şi 74 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 180 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 389.500 lei.

Inspectorii de muncă au efectuat 236 controale în domeniul relațiilor de muncă. În urma controalelor efectuate, s-au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 381.500 lei.
like facebook, suceava, news, stiri
În luna iunie, au fost depistate 67 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care: 31 persoane depistate ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activității;  32 persoane depistate la muncă fără contract individual de muncă; 2 persoane depistate la muncă în perioada în care au contractul individual de muncă suspendat; 2 persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

Pentru muncă nedeclarată, au fost sancționați 30 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 300.000 lei.

„Deficienţe frecvent constatate în domeniul relaţiilor de muncă: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal”, susține șeful ITM, Romeo Butnariu.

loading...

Loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 30 de angajatori amendați de inspectorii de muncă suceveni. Ce probleme au găsit | Moldova24

Lăsați un comentariu

*