Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO! Inundații din cauza furtunii! Un drum județean, case și mai multe curți, sub ape

Un drum județean și mai multe curți au fost inundate din cauza ploilor puternice care s-au abătut asupra județului Suceava, joi după-amiază.

La Vatra Moldoviței, din cauza ploilor torențiale de scurtă durată de joi, 21 iunie 2018, ca urmare a revărsării unor pâraie apa a inundat câteva case, anexe gospodărești și grădini aflate la Drumul Județean 176.

Potrivit raportului înaintat de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Vatra Moldoviței, au fost inundate 11 case, 21 de anexe gopodărești, 10 podețe și au fost colmatate 25 de fântâni.
Nu au fost afectate rețele electrice, telefonice, gaze naturale și nici obiective socio-economice și administrative- școală, grădiniță, biserică, primărie.

“Am luat legătura cu viceprimarul localității, încă de aseară, s-au luat toate măsurile pentru înlăturarea efectelor ploii. Am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică pentru a trimite cloramină pentru dezinfectarea celor 25 de fântâni afectate. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a pus la dispoziția primăriei o mașină de pompieri și 2 motopompe, pentru a se interveni la evacuarea apei din fântâni și spălarea acestora. După aceea, se va proceda la tratamentul cu cloramină în dozele stabilite de specialiști DSP”, a precizat subprefectul Silvia Boliacu.

Subprefectul, împreună cu un reprezentant din conducerea ISU, s-au deplasat la fața locului, pentru a monitoriza situația.

Meteorologii au emis o alertă cod galben pentru mai multe județe din țară, printre care și Suceava, valabilă vineri, între orele 06 – 23.

Pe parcursul zilei de vineri (22 iunie) vor fi averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei.

like facebook, suceava, news, stiriÎn intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

„Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în a doua parte a zilei de joi, 21 iunie local în zonele de deal și de munte, în sudul și în nord-vestul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest”, susțin meteorologii.

DJ 176 Vatra moldoviței

Publiée par KI HU sur Jeudi 21 juin 2018

Publiée par KI HU sur Jeudi 21 juin 2018


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO & VIDEO! Inundații din cauza furtunii! Un drum județean, case și mai multe curți, sub ape | Moldova24

Lăsați un comentariu

*