Vineri 18 Ianuarie 2019, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

 

Sloiuri de gheață periculoase, deblocate de pe râurile Bistrița și Dorna

Sloiuri de gheată periculoase, care au blocat scurgerea apei și exista risc de inundații, au fost  eliminate de angajații de la Sistemul de Gospodărire Apelor, de pe râurile Bistriţa şi Dorna. 11 muncitori au intervenit cu două excavatoare, un buldozer, o autobasculantă, motopompe, dar și saci de nisip pentru executarea unui şenal.

Potrivit reprezentanților SGA, în municipiul Vatra Dornei, s-a intervenit, duminică seară, pentru dislocarea podului de gheaţă de pe râul Dorna, din zona Staţiei de apă „Roşu”, iar luni dimineață, s-a intervenit pe râul Bistriţa, la aproximativ 400 de metri în aval de confluenţa cu râul Dorna, pentru a îndepărta un alt pod de gheață.

Mai multe zone de risc la dezghețul rapid sunt monitorizate, respectiv  tronsoanele Şesuri-Cîrlibaba, Cîrlibaba-Ciocăneşti, Iacobeni-confluenţa cu pârâul Ciotina, Argestru-confluenţă cu Dorna, Dorna-Staţia Hidrometrică Dorna Areni, Staţia Hidrometrică Dorna Areni-Orotoaia, Ortoaia-Călineşti, Călineşti-Cheile Zugrenilor, Zugreni-Zona Colacu, Zona Colacu-Crucea.

Hidrologii au emis un cod galben de inundații pentru județul Suceava. Acesta este valabil în intervalul 13 martie, ora 09.00- 14 martie, ora 22.oo.

Avertizarea este pentru bazinele superioare și afluenții din bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor: Suceava, Moldova, Bistrița, Trotus, Putna și Rm Sărat (județele Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna și Buzău”.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare de vreme rea valabilă pentru întreaga țară, în intervalul 12 martie, ora 16 – 14 martie, ora 08.

În intervalul menționat temporar va ploua, la început în jumătatea de vest a țării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice și centrale.

Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni (12 martie) și în noaptea de luni spre marți (12/13 martie). La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30…35 l/mp.

loading...

Loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Sloiuri de gheață periculoase, deblocate de pe râurile Bistrița și Dorna | Moldova24

Lăsați un comentariu

*