Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Trasporturi ilegale de lemn, depistate de polițiștii suceveni

Echipe mixte de control formate din polițiști ai Biroului de Combaterea Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat controale, la data de 3 martie, pe linia circulației materialelor lemnoase pe tronsonul Cornu Luncii-Gura Humorului-Frasin-Stulpicani.

În jurul orei 13.00, pe raza comunei Cornu Luncii, a fost depistată autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Valea Moldovei, administrator al unei societăți comerciale din localitate, care transporta în plus față de cantitatea din avizul de însoțire, 2,33 m.c. cherestea de esență rășinoase. Societatea a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.165 lei, a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Gura Humorului.

La ora 15.30, pe raza comunei Stulpicani, a fost oprită pentru control, autoutilitara condusă de un bărbat din localitate, administrator al unei societăţi comerciale, care transporta cantitatea de 16,69 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase și care, a prezentat un aviz de însoțire primar în care nu era înscrisă data și ora plecării transportului și respectiv valabilitatea avizului. Societatea a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Stulpicani.

La ora 19.40, pe raza orașului Gura Humorului, a fost depistat un bărbat de 40 de ani, din comuna Moara, care transporta cu autoutilitara, cantitatea de 5,95 m.c. lemn de foc de esență fag, folosind același aviz de însoțire. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 600 lei, a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Frasin.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*