Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO Microbuz de 30.000 de euro, căutat de autoritățile franceze, oprit la frontiera Siret. Șoferul, cercetat penal

Un microbuz Mercedes Benz Sprinter, în valoare de 30.000 de euro, a fost indisponibilizat, vineri dimineață, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

La volanul autovehiculului, s-a prezentat la control, pentru efectuarea formalitățile de frontieră, cetățeanul ucrainean Petro H., în vârstă de 30 de ani.

Cu ocazia formalităților de frontieră specifice, conducătorul auto a prezentat pentru control un certificat de înmatriculare care nu întrunea condițiile de formă și fond a unui certificat autentic.
Drept urmare, polițiștii au efectuat verificări suplimentare constatându-se faptul că certificatul de înmatriculare este fals.

Mai mult de atât, în urma consultării bazelor de data, microbuzul s-a dovedit a fi căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Franța.

Conducătorul auto a declarat că mașina aparține unui cetățean ucrainean, rolul lui fiind doar de a o transporta în Ucraina.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și tăinuire, iar microbuzul, fabricat în anul 2017, în valoare de aproximativ 30.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*