Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Produse expirate, fără etichetă sau fără prețuri, găsite la comercializare. Comisarii de la CJPC au aplicat amenzi de zeci de mii de lei

Comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Suceava au găsit la vânzare, produse expirate fără etichetă sau fără prețuri, în 2017.

Potrivit unei informări a CJPC, s-au făcut controale privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale. S-au efectuat 38 actiuni de control, aplicandu-se 12 amenzi in valoare de 32.000 lei si s-au retras de la comercializare produse in valoare de 4.460lei. Au fost depistate produse expirate, etichetate necorespunzator sau fara eticheta.

De asemenea, la controalele  specifice sarbatorilor de iarna, s-au efectuat 58 actiuni, aplicandu-se 14 amenzi in valoare de 33.000 lei si 6 avertismente.

„Ca deficiente constatate, exemplificam: lipsa eticheta in limba romana la produsele din import, lipsa preturi, eticheta necomforma”, susțin reprezentanții CJPC.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*