Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

Transporturi ilegale de lemn, oprite de polițiști. Ce amenzi au dat

O patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit, pe 10 ianuarie, pentru control pe Bulevardul Bucovina din localitate, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 38 de ani din orașul Frasin, care transporta material lemnos și care, a prezentat două avize de însoţire din data de 09.01.2018, documente emise de o societate comercială din Dumbrăveni în care erau consemnate cantităţile de 17,29 m.c., respectiv 17,09 m.c. lemn de foc de esență fag. În urma verificării avizelor de însoţire, polițiștii au constatat faptul că, acestea au perioada de valabilitate expirată. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 34,38 m.c. lemn de foc de esență fag, în valoare de 3.953 lei, a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Gura Humorului.

În aceeași zi, o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică Suceava a oprit pentru control pe str. Calea Obcinilor din localitate, autoutilitara condusă de un tânăr de 19 ani din comuna Baia, care transporta material lemnos şi care, a prezentat un aviz de însoțire emis de o societate comercială din comuna Mălini în care era menţionată cantitatea de 2 m.c. lemn de foc de esență fag. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 3,1 m.c. lemn de foc de esență fag și nu cea din documente. Conducătorul auto a fost sancționat contravenţional, iar cantitatea de 1,1 m.c. material lemnoasă fost confiscată și predată Ocolului Silvic Pătrăuți.

Câteva ore mai târziu, un echipaj mixt poliție-jandarmi, a oprit pentru control pe raza comunei Sucevița, două atelaje hipo încărcate cu material lemnos, conduse de doi localnici de 18 și 34 de ani. Întrucât cei doi nu dețineau documente justificative, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, constatându-se faptul că, bărbatul de 34 de ani transporta cantitatea de 1,91 m.c. lemn rotund de esență brad pentru cherestea, iar tânărul de 18 ani transporta cantitatea de 2,00 m.c. lemn rotund de esențe brad și molid.
Cei doi localnici au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea totală de 3,91 m.c. material lemnos în valoare de 1.206 lei a fost confiscată și predată în custodie Primăriei comunei Sucevița.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*