Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Cele mai inedite metode prin care contrabandiștii introduc ilegal țigările în țară

Structurile poliției de frontieră de la nivelul județului Suceava au realizat un bilanț al activității în primele 11 luni ale acestui an.

Pe linia combaterii contrabandei, a fraudelor vamale şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră au înregistrat 145 dosare penale, sub aspectul săvârşirii a 191 infracţiuni de către 103 persoane.
A fost descoperită şi ridicată în vederea confiscării aproximativ 768.346 pachete de țigări, a căror valoare pe piaţa neagră de desfacere se ridică la suma de peste 7.968.244 lei..
Totodată, au fost indisponibilizate 94 autovehicule folosite de contrabandiști în transportul ţigărilor sau ca antemergător.

Printre metodele inedite folosite pentru a introduce ilegal în ţară ţigările, de către persoanele implicate în astfel de activități infracționale sunt: în cutii de prăjituri, în saci cu făină, în bidoane cu detergent lichid, în jucării, ascunse pe corp.

În autoturisme au fost descoperite țigări de proveniență ucraineană în: scaune, sub banchete, în bord, în praguri, în rezervor, în roata de rezervă, în portierele maşinilor, în bara de protecție, în faruri, în rezervor, boxa audio, precum și în diverse spații special amenajate pentru transportul țigărilor în interiorul autoturismelor, etc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*