Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Mii de pachete de țigări confiscate în urma perchezițiilor de joi. Prejudiciul se ridică la peste 250.000 de lei

perchezitii, stiri, botosani, contrabanda, botosaniPeste 5.400 de pachete de ţigarete au fost ridicate, joi, de poliţişti în urma celor 34 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de contrabandă din Suceava, Neamț și Botoșani.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Botoşani au efectuat percheziţiile domiciliare pe raza judeţelor Botoşani, Suceava şi Neamţ, acțiunea vizând persoane bănuite de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

like facebookÎn urma percheziţiilor, au fost constatate 25 de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 – Codul Vamal al României, fiind ridicate, în vederea confiscării, 109.720 ţigarete (5.486 pachete), în valoare de peste 65.000 de lei, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free.

Din cercetările efectuate  a reieşit faptul că persoanele implicate au procurat, deţinut şi comercializat ilegal peste 420.000 de ţigarete de provenienţă Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free, introduse în ţară prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 252.000 de lei.

Douăsprezece  persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani pentru audieri.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din Suceava, Neamţ, al jandarmilor  şi al poliţiştilor de frontieră din Botoşani.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mii de pachete de țigări confiscate în urma perchezițiilor de joi. Prejudiciul se ridică la peste 250.000 de lei | Moldova24

Lăsați un comentariu

*