Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

(Update)Transrarău, în continuare închis. În zonă vor fi montate bariere cu lacăte

Drumul Trans Rarău- încă închis luni dimineață din cauza zăpezii depuse pe carosabil.  Potrivit ultimei informări privind gestionarea situațiilor de urgență survenite în urma fenomenelor meteo periculoase, din week-end-ul trecut, luni în jurul orei 10, era încă închis Drumul Județean 175B – Trans Rarău, din cauza zăpezii depuse pe carosabil, pe porțiunea de la Pojorâta spre Cabana Rarău și de la Cabana Rarău înspre Crucea.

La propunerea subprefectului Silvia Boliacu, luni urmau să fie montate, în zonele respective, 3 bariere prevăzute cu lacăte, una pe drumul din Pojorâta înspre Cabana Rarău, a doua pe DJ 175 A, Izvorul Alb-Cabana Rarău, și o a treia pe porțiunea de drum de la Crucea spre Chiril.

Acolo erau montate de Poliție semne de avertizare, dar fuseseră îndepărtate de turișii care urcau spre Cabana Rarău. Turișii care se aflau cazați la cabană au plecat duminică, din proprie inițiativă, fiind în afara pericolului.

Celelalte drumuri din județul Suceava erau, luni dimineață, deschise traficului, nefiind afectate circulația ferovioară și cea de pe Aeroportul Suceava.

„La ora la care facem referire, potrivit informării Delgaz Grid nu aveau curent electric 64 de consumatori din Pojorâta și Cârlibaba, fiind întrerupte 2 linii de medie tensiune și 7 posturi de transformare. Pentru remedierea lor lucrau patru echipe ale companiei. De asemenea, se lucra la îndepărtarea copacului căzut pe linia electrică de medie tensiune, de pe drumul de la Pojorâta spre Rarău”, se precizează într-un comunicat al Instituției Prefectului Suceava.

Meteorologii anunță că în intervalul 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00, în zona joasă a Sucevei va fi Cod galben. Intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h.
Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.
În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

Luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

Recomandările polițiștilor pentru șoferi. Ce riscați dacă nu folosiți anvelopele de iarnă


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mașină răsturnată pe calea ferată | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*