Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Transporturi ilegale de lemn, confiscate la Rădăuți, Marginea și Arbore

Transporturi ilegale de lemn au fost confiscate de polițiști și jandarmi la Rădăuți, Marginea și Arbore. Potrivit unui comunicat al Poliției Suceava, trei transporturi au fost confiscate în aceeași zi.

Miercuri după-amiază, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Piața Unirii din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 40 de ani din comuna Vatra Moldoviței, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 2,5 metri steri lemn de foc de esență fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 287,5 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

În jurul orei 18.30, o patrulă mixtă poliție-jandarmi a oprit pentru control pe DJ 209I din comuna Arbore, autoutilitara condusă de un bărbat de 32 de ani din orașul Solca, care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 15,379 m.c. lemn de esență rășinoase și nu 12,36 m.c., conform avizului de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar diferența de materialul lemnos, respectiv cantitatea de 3,019 m.c. a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca.

La ora 20.45, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 58 de ani din comuna Frătăuții Vechi care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 4,5 m.c. lemn de foc de esență fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 335 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Transporturi ilegale de lemn, confiscate la Rădăuți, Marginea și Arbore | Moldova24

Lăsați un comentariu

*