Miercuri 19 Septembrie 2018, Actualizat acum 261 zile 12:00 am

 

Deputatul Maricela Cobuz, despre discriminarea femeilor de la țară: Suferă în mod disproporționat de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de violență și nesiguranță

Maricela Cobuz, parlamentar PSD

Maricela Cobuz, parlamentar PSD

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a vorbit în cadrul un ședințe de plen a Camerei Deputaților despre discriminarea femeilor de la țară. Parlamentarul a abordat acest subiect, făcând referire la semnificația zilei internaționale a femeilor din mediul rural, sărbătorită la inițiativa ONU la data de 15 octombrie, începând din anul 2008.

Această zi, are ca scop aprecierea importanței cât și contribuția femeilor din mediul rural în procesul de dezvoltare a societății. Astfel, femeia din mediul rural a obținut recunoașterea și susținerea pentru rolurile multiple pe care și le-a asumat de-a lungul timpului, de la creșterea copiilor, dezvoltarea agriculturii și creșterea de animale, până la crearea de mici afaceri, păstrarea și promovarea tradițiilor locale și bunăstarea familiei. Deși valorile satului românesc au început să fie promovate, odată cu ele și rolul femeii de la sat, cu toate acestea, prejudecățile au rămas iar inegalitatea între sexe, încă se păstrează. Femeia de la țară este încă nedreptățită, suportând zilnic tratamente discriminatorii, ea suferă în mod disproporționat de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de violență și nesiguranță.Încurajarea egalității de șanse pentru femeile din mediul rural duce la crearea unui cadru propice privind accesul pe piața forței de muncă a acestora, la conștientizarea șanselor pe care le pot avea dar și posibilitățile de obținere a unui loc de muncă”, susține Cobuz.

Potrivit acesteia, tocmai de aceea, Guvernul PSD își propune prin Programul de Guvernare să înființeze și să organizeze Agenții de Mediere între cererea și oferta de muncă din mediul rural, să asigure politici agricole și de dezvoltare rurală care vor stimula crearea de noi locuri de muncă.

„Ca deputat voi propune legi care să sprijine femeile din mediul rural, ele reprezentând o parte importantă a societăţii pe care nu trebuie să o eludăm”, susține Cobuz.

loading...

Loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Deputatul Maricela Cobuz, despre discriminarea femeilor de la țară: Suferă în mod disproporționat de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de violență și nesiguranță | Moldova24

Lăsați un comentariu

*