Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

O femeie și-a băgat familia în spital după ce a pregătit ciuperci otrăvitoare

O femeie de 33 de ani, din orașul Salcea, și-a băgat întreaga familie în spital după ce a pregătit ciuperci otrăvitoare. Aceasta a cules ciupercile din pădure împreună cu soțul său, duminică, iar luni, după ce le-a preparat, au mâncat alături de fiica lor.

Seara, atât femeia, cât și soțul de 40 de ani și fetița de nouă ani au început să se simtă foarte rău și au ajuns de urgență la Spitalul Județean Suceava, unde au fost diagnosticați cu intoxicație cu ciuperci.

Potrivit specialiștilor, simptomele intoxicaţiei cu ciuperci variază în funcţie de tipul de ciuperci, mai exact de tipul de toxină conţinută de acestea şi de durata perioadei de incubaţie (timpul scurs de la ingestie până la apariţia manifestărilor clinice).

Intoxicaţiile cu perioadă de incubaţie scurtă (cazuri în care simptomele apar în minim 15 minute şi maxim 3 ore de la consumul ciupercilor) se manifestă prin scăderea tensiunii arteriale, halucinaţii, tulburări nervoase, salivaţie abundentă, lăcrimare, micşorarea pupilei, dureri abdominale, scăderea pulsului, transpiraţii.

Intoxicaţiile cu perioadă de incubaţie lungă (la care simptomele apar după cel puţin 12 ore de la consumul ciupercilor) se manifestă prin: greţuri, vărsături, diaree, tulburări gastrointestinale, icter, hemoragii, tulburări neurologice, encefalopatie, manifestări renale grave, afecţiuni hepatice, hipoglicemie.În aceste cazuri, după 2 zile de la ingestie apare coma şi apoi decesul.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. O femeie și-a băgat familia în spital după ce a pregătit ciuperci otrăvitoare | Moldova24

Lăsați un comentariu

*