Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Un tânăr a făcut o adevărată afacere din „insulina verde” a diabeticilor. Castravetele amar, un miracol pentru sănătate

constantin cojocariu cultiva castraveti amari botosaniUn tânăr a făcut o adevărată afacere din castraveții amari, cunoscuți drept „insulina verde” datorită proprietăților sale miraculoase prin care scade glicemia și sunt folosiți în special de diabetici.

Constantin Cojocariu a muncit mai mulți ani în străinătate, iar toată agoniseala sa a investit-o într-o afacere mai puțin întâlnită cu ….castraveți amari, o excelentă sursă de fibre, antioxidanți și vitamine precum A, B, și C. Este sărac în carbohidrați, calorii și grăsimi, deci poate fi folosit cu ușurință în diete.

Și nu doar atât! Castravetele amar conține o listă impresionantă de vitamine și minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A și minerale precum calciul, magneziul, potasiul, sodiul, fierul și zincul.

Conținutul de grăsimi este foarte mic, având și fibre alimentare, care îl fac un aliment foarte util pentru sănătate sistemului digestiv.

constantin cojocariu cultiva castraveti amari botosani„Are o mulțime de proprietăți. La noi oamenii încă sunt reticenți, dar în străinătate este extrem de căutat. Am vrut să aduc ceva nou și bun pe piață, mai ales că în ziua de astăzi oamenii au mai multă grijă la ceea ce consumă, axându-se pe calitate. Castravetele amar se poate păstra la frigider timp de două săptămâni, se poate mura după preferință sau se poate usca”, ne-a dezvăluit Constantin Cojocariu.

Pe lângă faptul că poate fi folosit pentru tratarea diabetului, o altă caracteristică importantă este că extractul din acest fruct scade tumorile stomacale. Pe de altă parte, aceste fructe au și proprietăți antibiotice, anticanceroase, antivirale putând fi utilizat cu succes în tratarea inclusiv a virusului HIV.

constantin cojocariu cultiva castraveti amari botosaniMomordica sau castravetele amar este fructul exotic despre care, recent, cercetătorii vorbesc ca de un adevărat panaceu. Castraveţii amari sunt plante agăţătoare şi se pot creşte în două feluri, fie pe spaliere pe care se poate întinde până la 3-4 metri, fie lăsată pe pământ să se întindă.

Momordica charantia face parte din Familia Cucurbitacee, crește în zonele tropicale din Amazon, Africa de Est, Asia, India, America de Sud și Caraibe.

Tânărul vinde castraveții amari pe toată zona Sucevei și nu numai. Cei interesați au la dispoziție două numere de telefon prin care își pot achiziționa fructele prin telefon sau online.

0756.532.848- Cojocariu Constantin
0752.577.229- Cristina Doroftei

on-line: facebook.com/Charantia-Plant

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*