Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Atenţie, datoriile fiscale se moştenesc! Fiscul este informat imediat, potrivit unei noi legi

La dezbaterea anumitor moșteniri, notarii trebuie să transmită Fiscului copii după certificatele de moștenitor, potrivit unui act normativ ce a adus duminică mai multe modificări procedurii fiscale.

Ori de câte ori se dezbate succesiunea unei persoane decedate, notarul public are obligația de a cere organului fiscal central și local certificatul de atestare fiscală pentru cel pentru care se dezbate succesiunea, conform Codului de procedură fiscală, potrivit Realitatea.net.

Certificatul de atestare fiscală este un document emis de organul fiscal ce cuprinde obligațiile fiscale restante (neplătite), precum și alte creanțe bugetare individualizate în titluri executorii emise potrivit legii și existente în evidența organului fiscal central în vederea recuperării.

Cum organele fiscale nu aveau o procedură prin care să afle despre procedurile succesorale care s-au încheiat și despre cine ce a moștenit datoriile fiscale ale celui decedat, Ordonanța Guvernului nr. 30/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală a schimbat acest lucru duminică, când a intrat în vigoare.

Vezi mai multe aici.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Atenţie, datoriile fiscale se moştenesc! Fiscul este informat imediat, potrivit unei noi legi | Moldova24

Lăsați un comentariu

*