Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Direcţia Silvică Suceava cere înapoi 17.000 de hectare de pădure de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Direcţia Silvică Suceava va depune la judecătoriile din judeţul Suceava 560 de dosare prin care cere să fie anulate titlurile de proprietate asupra 16.800 de hectare de pădure aflate în posesia parohiilor sucevene. În plus, silvicultorii suceveni vor să primească şi profitul obţinut în ultimii trei ani din exploatarea pădurilor respective, scrie Adevarul.

La începutul anilor 2000, Guvernul României condus de Adrian Năstase a oferit fiecărei parohii din judeţul Suceava câte 30 de hectare de pădure. Direcţia Silvică (DS) Suceava a pregătit nu mai puţin de 560 de dosare de anulare de titluri de proprietate ce urmează să fie înaintate către judecătoriile din Suceava.

Dacă cererile înaintate de juriştii DS Suceava vor fi aprobate, Fondul Forestier Bisericesc va trebuie să înapoieze şi profitul obţinut în ultimii trei din exploatarea pădurilor pe care le aveau în administrare. Săptămâna aceasta judecătoriile din Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei vor fi „bombardate” cu astfel de dosare.  Până la soluţionarea acestor litigii, cele 16.800 de hectare de pădure vor trece în administrarea Romsilva şi nu vor mai fi gestionate de fondul silvic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Citeste mai mult: adev.ro/ov19ju


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*