Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO! Avem cu ce ne mândri! Echipa de handbal a USV a câștigat Campionatul European Universitar de Handbal

Echipa de handbal masculin a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a câștigat medalia de aur la Campionatul European Universitar de Handbal care s-a desfășurat la Antequera (Spania).

După un parcurs frumos, cu o înfrângere și patru victorii, învingând in sferturi, cu 26-23, echipa Universității Malaga (Spania), iar in semifinale echipa Universității Montpellier (Franța), cu scorul de 28-25, echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a câștigat Campionatul European Universitar de Handbal, impunându-se în fața echipei Universității Duisburg-Essen (Germania), în finala care a avut loc sâmbătă, 8 iulie, cu scorul 23 -22 (14-9). La finalul competiției, Cristian Tcaciuc, portarul echipei sucevene, a fost desemnat cel mai bun portar al turneului.


Reprezentanta României la Campionatul European Universitar de Handbal, antrenată de Adrian Chiruț, a fost compusă din: Tcaciuc Cristian, Andreica Octavian, Costea Cătălin, Bădeliță Ovidiu, Târzioru Ștefan Adrian, Burlacu Gabriel, Sandu Mihai, Alexa Iulian Daniel, Olariu Andrei Marius, Baican Florin Bogdan, Usturoi Pavel Adrian, Ionasciuc Daniel.

Duminică, 9 iulie, echipa Universității a fost întâmpinată, în holul corpului A al USV, de către prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, Rectorul USV, alături de care s-au aflat prof. univ. dr. Mihai Dimian, Prorector cu activitatea științifică al USV, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, Prorector cu activitatea didactică și asigurarea calității al USV, prof. univ. dr. Petru Ghervan, Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, reprezentanți ai conducerii celorlalte facultăți, studenți precum și alți suceveni care au dorit să fie alături handbaliștii USV.

Echipa de handbal masculin a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a aflat la prima participare la acest campionat, după ce a câștigat Campionatul Național Universitar, ceea ce a conferit echipei noastre dreptul de a reprezenta România în competiția europeană.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Avem cu ce ne mândri! Echipa de handbal a USV a câștigat Campionatul European Universitar de Handbal | Moldova24

Lăsați un comentariu

*