Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

VIDEO! Spectacol și tradiție la Hora Bucovinei. Gheorghe Flutur a dansat alături de cei prezenți

Hora Bucovinei a avut loc duminică, 14 mai, la Frasin, în tabăra Bucșoaia. Printre invitați s-au numărat: Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, Ansamblul folcloric „Dor Transilvan” Cluj Napoca, Adi Neamțu, Ansamblul folcloric „Bucovina” al Școlii de Arte „Ion Irimescu”, interpreți ai cântecului popular, fanfare, grupuri folclorice.

Nu au lipsit nici meșterii populari din județul Suceava. „Hora Bucovinei” este o serbare câmpenească ce marchează urcatul oilor la munte.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent la eveniment îmbrăcat în stil tradițional, el fiind de altfel inițiatorul primei ediții Hora Bucovinei, în 2008.

„Din punctul meu de vedere înseamnă autentic, tradiție, costum popular, relaxare. Un regal folcloric chiar dacă vremea este puțin înnourată”, a spus Flutur.

Șeful județului a dansat, s-a delectat cu delicatesele pregătite și le-a transmis celor prezenți să fie mândri că sunt bucovineni. Evenimentul Hora Bucovinei este dedicat promovării tradițiilor și obiceiurilor specifice stânei turistice din Bucovina. Balmoșul, berbecuțul la proțap, ciorba de miel, dar și urda sau cașul proaspăt au fost la loc de cinste, spre bucuria pofticioșilor care nu au plecat acasă înainte de a gusta din fiecare.

La eveniment au mai participat deputații liberali Angelica Fădor, Dumitru Mihalescul și Bogdan Ghiorghiu, dar și deputatul social democrat Cătălin Nechifor. De asemenea au fost prezenți mai mulți primari din zonă, dar și actualul subprefect Silvia Boliacu.

Fostul subprefect, Ionuț Crețuleac, a venit alături de soția sa, Nadia Crețulea, șefa DGASPC Suceava, îmbrăcați amândoi în costume populare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*