Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Un pădurar din Marginea s-a ales cu dosar penal, iar o autoutilitară de 40.000 de euro a fost indisponibilizată. Vezi ce a făcut angajatul Ocolului Silvic!

Un pădurar din comuna Marginea s-a ales cu dosar penal pentru uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale. Este vorba despre Mircea Căun, de la Ocolul Silvic Marginea.

Totul a pornit de la faptul că luni,  o patrulă de poliţie din cadrul Postului de Poliție Volovăț a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară marca  Mercedes Benz, care transporta material lemnos, respectiv lemn rotund rășinoase și se deplasa spre comuna Marginea.

Aceasta era condusă de Vasile Mihăilă, de 47 de ani, din comuna Marginea și a prezentat polițistului documentele autoutilitarei și cele personale, declarând faptul că nu deține documente legale în privința materialului lemnos.

Efectuându-se verificări a rezultat că pentru cantitatea de material lemnos transportată de autoutilitară nu este înregistrat niciun aviz de însoțire.

S-a solicitat conducătorului auto să transporte materialul lemnos la locul de depozitare aparținând O.S. Marginea, pentru a fi descărcat.
De asemenea, s-a solicitat sprijin de specialitate de la IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, precum și de la Garda Forestieră Suceava.

Apoi, la ora 07:50, s-a prezentat un bărbat de 42 de ani, din comuna Marginea, pădurar în cadrul O.S. Marginea, care a prezentat avizul de însoțire primar emis la ora 06:15, după data identificării de către patrula de poliţie.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a constatat că şoferul transporta cantitatea de 31, 47 mc lemn rotund rășinoase care a fost predat în custodie pe bază de proces-verbal maistrului silvic în cadrul O.S. Marginea.

Întrucât cantitatea de material lemnos a fost transportată fără proveniență legală, societatea comercială Caumarc SRL la care era angajat bărbatul a fost sancționată contravențional cu suma de 5.000 lei iar materialul lemnos în valoare de 10.000 lei a fost confiscat.

De asemenea, s-a procedat la indisponibilizarea autoutilitarei în valoare de 40.000 euro, proprietatea societăţii comerciale, care a fost lăsată în custodie Direcției Silvice Suceava.
S-a întocmit dosar penal în care pădurarul de 42 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „falsul material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals”.

 


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Viorel79 says:

    Vă faceți de tot rîsul astai captură? O autoutilitară?Cum naiba nu vedeți ditamai manurile cu cîte 70m cubi de bustean una şi una.Tot diun om care se descurcă cum poate vă legați nu cunosc asemeni persoane dar mam uitat cum prezentați ştirea un (pădurar) dece nu stati la esire din radauti spre dorneşti sami dați ştirea bombă AM OPRIT 5 AUTOCAMIOANE CU GRAIFAR CARE TRANSPORTAU O CANTITATE DE 200M CUBI LEMN FSR ACTE asta aratatimi stimati oameni ai legi!.VEDEȚI OAMENI BUNI DE ASTA NU ARE URSU COADĂ. TOT CEI MARI SE DUC ÎN SUS FARĂ DE LEGI.SALUTĂRI LA TOTI CITITORII.DAR ÎN ORICARE DINTRE SITUAȚIILE DE MAI SUS LEGIA TREBUIE APLICATĂ.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*