Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Un vameș de la Siret acuzat că primea „plocoane” pentru a închide ochii la traficanții de țigări scapă de condamnare

Un vameș de la Biroul Vamal Siret care a fost acuzat că primea „plocoane” pentru a închide ochii la traficanții de țigări a scăpat, într-o primă instanță, de condamnare.

Judecătorii Tribunalului Suceava au decis, luni, achitarea lui Dumitru Nicolăică în dosarul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au acuzat de luare de mită.

Potrivit DNA, pe 16 februarie 2009, Nicolăică, în calitate de lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Siret, a primit de la in martor denunțător o sacoşă cu produse alimentare pentru a – i permite acestuia trecerea prin punctul vamal cu bunuri accizabile fără a se dispune măsuri legale faţă de aceasta.

El a fost trimis în judecată în același dosar cu ofițerul de poliție judiciară din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, George Ioan Călinescu.

Ulterior, magistrații au disjuns cauza, fiecare inculpat fiind judecat în propriul dosar.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Draga jurnalist care ai scris acest articol , daca este vorba de un VAMES( cel care vamuieste) de ce ai publicat fotografia unui politist de frontiera . Sunt destule foto cu vamesi pe web , dar daca duci lipsa iti trimit eu cateva.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*