Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Gardurile vii vor dispărea din municipiul Suceava. Ce pune Primăria în loc

Municipalitatea vrea să elimine gardul viu din municipiul Suceava. Primarul municipiului Suceava susține că deși gardul viu este ca o zonă de protecție, acolo se ascund foarte multe mizerii.

Tocmai de aceea, în loc de gard viu va fi plantat gazon, iar prima zonă unde se va pune în aplicare această măsură este parcul „Trei Bărboși” din zona Palatului de Justiție.

„Nu mai sunt de acord să punem gard viu, ci gazon natural”, a precizat primarul Ion Lungu, chiar dacă, susține el, a avut unele discuții cu oamenii care spuneau că gardul viu le oferă o anumită protecție.

„Sunt foarte mulți oameni care vin și cer gard viu. Am spus că Primăria nu mai pune gard viu, eu cel puțin nu mai sunt adeptul gardului viu unde, mă rog, face un soi de zonă de protecție, dar acolo se ascund foarte multe mizerii, dă mai multă intimitate locatarilor din zonă, deci vrem să facem gazon. Ca atare, am discutat cu cei de la Domeniul Public și începând de la parcul Trei bărboși îmi doresc, într-o primă fază până la Policlinică, pe partea stângă cum mergem spre centru, să desființăm toate gardurile vii și să punem gazon. Este o primă mostră dacă vreți, dar ideea este de a scoate gardul viu din oraș”, a declarat Ion Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*