Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Maricela Cobuz: Copiii diagnosticați cu sindromul Down și alte dizabilități similare beneficiază în continuare de însoțitor cu indemnizația aferentă

Ministrul Sănătății, Florian-Dorel Bodog, și ministrul Muncii și justiției sociale, Lia-Olguța Vasilescu, au semnat Ordinul privind copiii cu dizabilități, astfel încât copiii diagnosticați cu sindromul Down și alte dizabilități similare să beneficieze în continuare de însoțitor cu indemnizația aferentă, a anunțat deputatul sucevean Maricela Cobuz.

Sindormul Down este o boală genetică prezentă încă din momentul conceperii fătului datorită unei modificări la nivelul cromozomului 21. Acești copii au coeficientul de inteligență afectat în grade variate și pot asocia patologii grave, unele prezente de la naștere precum malformațiile cardiace, altele cu evoluțiile în timp precum leucemie.

„Ca medic pediatru, în cadrul maternității Spitalului ”Sfântului Ioan Cel Nou” Suceava am întâlnit mame care au născut copii cu sindrom Down. Impactul psihic asupra ființei dătătoare de viață în momentul confirmării unui astfel de diagnostic devastator. El marchează atât medicul cât și personalul dedicat îngrijirii copilului. Acești copii au nevoie de o îngrijire specială și de o susținere permanentă din partea statului”, a precizat deputatul Maricela Cobuz.

Pe 21 martie se serbează în fiecare an Ziua Internațională a Copiilor cu Sindrom Down, zi implementată de către ONU.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Maricela Cobuz: Copiii diagnosticați cu sindromul Down și alte dizabilități similare beneficiază în continuare de însoțitor cu indemnizația aferentă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*