Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Fost lider al PNL Suceava, consilier al premierului României

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit consilier la cabinetului propriu pe un fost lider al PNL Suceava. Este vorba despre fostul secretar coordonator al organizației sucevene a PNL, Iulian-Constantin Angheluş.

Potrivit evz.ro, acesta a candidat in 2008 pentru un mandat de senator PNL de Suceava, unde a obţinut 3.657 de voturi, insuficiente să obţină funcţia. În acelaşi an, Angheluş a fost unul dintre cei mai darnici cotizanţi ai PNL: el a cotizat la PNL cu suma de peste 62.000 de lei, mai mult decât greii liberali de la acea vreme. La scurt timp, ajunge şef al Agenţiei Rutiere Române, filiala Suceava.

El face in 2008 o afirmaţie rămasă celebră: „Chiar dacă uşile PNL sunt deschise, pentru cei de bună credinţă care vor să ni se alăture, sau pentru cei de rea credinţă, care vor să părăsească partidul, sau chiar dacă uşile vor fi ferecate cu lanţuri, eu vreau să spun că voi rămâne membru şi sunt sechestrat în PNL”.

Iulian Angheluș este formator și consilier politic, fiind absolvent al Facultații de Științe Politice, Administrative și ale Comunicarii din cadrul Universității “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. A deținut mai multe funcții de conducere în instituții publice și private, iar din anul 1996 a fost activ implicat în campaniile electorale, dobândind o experiență utilă atât de “real politik”, cât și de marketing politic”, este prezentarea acestuia pe site-ul unui forum despre politică.

Anul 2014 îl prinde pe Angheluş în Timiş, ca şef de cabinet al deputatului PNL Horia Cristian. În acelaşi an demisionează din PNL şi ajunge secretarul executiv al PLR Timiş, partidul fondat de fostul premier Călin Popescu Tariceanu, care a fuzionat cu fostul PC în actualul ALDE.

Angheluş este finul fostului senator PNL Tiberiu Prodan dar si finul de cununie al fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu (PNL), unul dintre protejaţii fostului premier Tăriceanu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Fost lider al PNL Suceava, consilier al premierului României | Moldova24

Lăsați un comentariu

*