Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Doi indivizi arestați după ce au bătut și mușcat un polițist. Au folosit și un aparat cu electroșocuri

Doi indivizi au fost arestați preventiv de Judecătoria Suceava, la propunerea procurorilor, după ce au bătut un polițist.

Nicolae Marius Darie și Nicolae Cezar Oancea sunt cercetați pentru ultraj.

Probatoriul procurorilor arată că la data de 2 februarie,  în jurul orei 23:35, Nicolae Marius Darie arius a exercitat acte de violenţă fizică asupra persoanei vătămate B.C.C., în timp ce acesta din urmă se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Polițistul venise să intervină la locuința unei femei BMG, în urma unei sesizări la 112.

În încercarea de a se opune încătuşării, Darie l-a lovit pe agent cu pumnul în zona feţei, după care l-a muşcat pe acesta de omoplat, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-4 zile de îngrijiri medicale.

Tot atunci, urmărind cu orice preţ să împiedice organele de stat, aflate în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în procedura de încătuşare a inculpatului Darie Nicolae Marius, Cezar Oancea a exercitat acte de violenţă fizică asupra polițistului,  împingându-l pe acesta şi trăgând de hainele sale, folosind totodată asupra persoanei vătămate şi un aparat cu electroşocuri, cu intenţia vădită de a-l lovi pentru a-i asigura scăparea lui Darie.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susține procurorul Ruxandra Andreea Georgescul.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Doi indivizi arestați după ce au bătut și mușcat un polițist. Au folosit și un aparat cu electroșocuri | Moldova24

Lăsați un comentariu

*